Over Huis van Groen

Huis van Groen is een ruimte waar de tijd stil heeft gestaan. Het ademt de sfeer van het landelijke Frankrijk rond 1900 uit. “Deze sfeer vind ik heel prettig om in te leven en ook om in te werken,” zegt eigenaar René Slierendrecht.


“Het is al decennialang mijn passie om op antiek-en vlooienmarkten mooie dingen te zoeken. Ik heb vele originele interieurspullen in Frankrijk gevonden om een sfeervolle zaak en binnenplaats neer te zetten. Het is nu al goed gelukt, maar het is nooit helemaal klaar.”

Sleutelwoorden bij Huis van Groen zijn onthaasting en ontspanning.
Achter de zaak, naast de binnenplaats, is een tuinkamer ingericht waar je ontspannen kunt zitten om koffie te drinken of iets kunt lezen als je nog even moet wachten.
Iedere klant van Huis van Groen mag van deze ruimte gebruik maken, ook al kom je niet voor een behandeling.

Dit is een bewuste keuze van kapper René. “Ik heb een zaak gecreëerd waar je met plezier naar toe gaat om je haar te laten knippen en/of te kleuren, maar ook om gewoon even tot rust te komen en je thuis te voelen. Er is altijd koffie, thee en meestal ook zelfgebakken cake of taart.”


Huis van Groen is in oktober 2007 geopend en bestaat eind 2013 ruim 6 jaar.
Naast eigenaar René Slierendrecht werken in Huis van Groen ook andere zelfstandige groene kappers, o.a. kapper Christine, Aukje van Aukje Puur Haar & Delia van Delia natuurlijke haarkleuring.